Naujas traukinių maršrutas Vilniaus regione

18.02.2020 11:36
Ke­lio­nių geog­ra­fi­ją ple­čian­tys „Lie­tu­vos ge­le­žin­ke­liai“ pri­sta­to nau­ją trau­ki­nių marš­ru­tą Vil­niaus apy­lin­kė­se gy­ve­nan­tiems ir sos­ti­nė­je dir­ban­tiems ke­lei­viams – Vil­nius-Oro uos­tas-Ja­šiū­nai, sto­sian­tį ir Juo­dši­liuo­se, Val­čiū­nuo­se, Par­uda­mi­ny­je ir Te­re­šiš­kė­se.

Naujojo maršruto traukiniai keliones pradės gruodžio 9 d., tądien startuos ir naujieji, dar patogesni „Lietuvos geležinkelių“ tvarkaraščiai.

Об этом сообщает Роспрес

Traukinys iš Vilniaus į Jašiūnus kursuos aštuonis kartus per dieną, o traukinio išvykimo ir atvykimo laikai yra pritaikyti prie dirbančių sostinėje poreikių. Iš Jašiūnų į Vilnių važiuoti galės tiek įprastu grafiku, tiek pamainomis dirbantys gyventojai – sostinę pasiekti bus galima prieš 8 val. ir prieš 9 val.

Vienkartiniai bilietai iš Jašiūnų į Vilnių kainuos vos 1,85 eurus. Kasdien į darbus naujuoju maršrutu važiuojantys keleiviai galės įsigyti terminuotus bilietus, su kuriais kelionės kainuos iki 65 proc. pigiau, o įmonėms bus siūlomos verslo klientų kortelės, suteikiančios galimybę sumokėti už darbuotojų keliones.

Gruodį keleivių laukiantis tvarkaraščių pokytis – didžiausias per pastaruosius keliolika metų, o kasdien įvairiomis kryptimis kursuos net 12 proc. daugiau traukinių reisų nei iki šiol.