Alaus mėgėjams – festivalis „Oktoberfest“

18.02.2020 11:37
Nuo šeš­ta­die­nio iki spa­lio 7-osios Miun­che­ne gau­džia di­džiau­sias pa­sau­ly­je kas­me­ti­nis 185-asis alaus fes­ti­va­lis „Ok­to­ber­fest“.

Miesto meras Dieteris Reiteris dviem plaktuko smūgiais atidarė pirmąją alaus statinę ir, kaip reikalauja tradicija, pripylė pirmąjį bokalą Bavarijos gubernatoriui Markusui Soederiui. Šis pareiškė, kad „Oktoberfest“ yra bene didžiausia ir geriausia pasaulyje Bavarijos vizitinė kortelė.

Об этом сообщает Роспрес

Festivalyje laukiama apie 6 mln. svečių iš viso pasaulio. Kaip ir pernai, dėl saugumo priežasčių uždraustos kuprinės ir dideli krepšiai. Šventės metu parduodamo alaus kaina ir vėl pakilo: už didelį bokalą prašoma 11,5 euro – 55 centais brangiau negu pernai.

Bavarijos žemės premjeras Markusas Soederis su žmona Karin mojo minioms, važiuodami karieta.

Maždaug 7,5 mln. litrų alaus buvo išgerta pernai, šventės dalyviai sudorojo tūkstančius keptų dešrelių, viščiukų ir milžiniškų riestainių. Tačiau tas dvi savaites svečiai gali ne tik valgyti, gerti ir šokti, bet ir gėrėtis spalvingais paradais, procesijomis, dalyvauti atrakcionuose ir kitose pramogose. Šventė vilioja net ir tuos, kurie nemėgsta alaus – vyno palapinėje galima paragauti 15 putojančio vyno ir šampano rūšių. Daugybė pramogų, atrakcionų ir pasivažinėjimų siūloma šeimoms su vaikais, veikia tirai, pardavinėjama cukraus vata.