Galimybė pakilti iš dugno

18.02.2020 11:37
Šią sa­vai­tę Lie­tu­vos na­cio­na­li­nės fut­bo­lo rink­ti­nės Vil­niu­je lau­kia du UE­FA Tau­tų ly­gos iš­ban­dy­mai – spa­lio 11 die­ną Ed­ga­ro Jan­kaus­ko auk­lė­ti­niai žais su Ru­mu­ni­jos, o 14-ąją – su Juo­dkal­ni­jos fut­bo­li­nin­kais.

„Turime tikslą visuomet siekti pergalės ir žaisti gerai. Šios rungtynės – ne išimtis. Tai bus paskutiniai du mačai šiemet namie. Labai laukiame ir tikimės aistruolių palaikymo“, – sakė E. Jankauskas.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Kalbėdamas apie artimiausius varžovus rumunus, su kuriais Tautų lygoje lietuviai žais pirmąsyk, E. Jankauskas pabrėžė stipriąsias jų savybes, tačiau kartu prisipažino tikįs, kad pavyks pasinaudoti ir savo progomis. „Tai labai agresyvi, techniška komanda, jai patinka kontroliuoti kamuolį. Mes, be abejo, irgi norime atakuoti, kurti progas. Žinome, kad šioje aikštėje mums tai pavyksta. Tikimės pasinaudoti progomis“, – dėstė treneris.

Panašios nuomonės buvo ir rinktinės saugas Arvydas Novikovas. „Rumunijos komanda – stipri ir labai techniška. Jei neleisime jai daug žaisti su kamuoliu, manau, mums pavyks laimėti“, – teigė futbolininkas.

E. Jankauskas vylėsi, kad dvikovoje su rumunais galės dalyvauti vienas rinktinės lyderių Fiodoras Černychas, jau atsigaunantis po kaulo uždegimo. Futbolininkas jaučia skausmą, tačiau pasirengęs vartoti skausmą malšinančius vaistus ir rungtyniauti. „Fiodoras jau žaidė keletą minučių savo klube. Tikimės, jog viskas bus gerai“, – sakė rinktinės treneris.

Pats F. Černychas neabejojo, kad Lietuvos komandos šią savaitę laukia atkaklios kovos, nes jai tai bus paskutinė galimybė pasivaržyti dėl kelialapių ir geresnių vietų grupėje. „Maskvos „Dinamo“ klube, kuriame žaidžiu, antrasis treneris yra rumunas. Daug su juo kalbėjome. Treneris pasakojo, kad rumunų žiniasklaidoje buvo labai nerimaujama dėl ankstesnių rungtynių (su Juodkalnija – 0:0, su Serbija – 2:2), todėl į Vilnių komanda atvažiuos nusiteikusi taip, lyg jai tai būtų paskutinė dvikova. Mes irgi norime parodyti, ko esame verti, ir laimėti tas rungtynes“, – neslėpė kapitonas.

Nuo pirmadienio Vilniuje stovyklauja 22 futbolininkai. Antradienį prie rinktinės turėjo prisidėti įvarčius Tailando čempionate mušantis puolėjas Nerijus Valskis.

Tarp 23 žaidėjų yra ir naujokų. Pirmą kartą kvietimo į nacionalinę komandą sulaukė 22 metų Vilniaus „Žalgirio“ saugas Domantas Šimkus. Po dvejų metų pertraukos į rinktinę grįžta Deimantas Petravičius. Škotijoje rungtyniaujantis 23 metų saugas pastarąjį kartą nacionalinėje ekipoje žaidė 2016 metų kovą – kontrolinius mačus su rumunais ir rusais.

FIFA geriausių pasaulio rinktinių reitinge Rumunija yra 27-a, o Juodkalnija – 41-a.

126 vietą reitinge užimančiai Lietuvos komandai dėl traumų negalės padėti puolėjai Lukas Spalvis ir Karolis Laukžemis, saugai Ovidijus Verbickas ir Simonas Paulius, gynėjai Vaidas Slavickas ir Vytautas Andriuškevičius.

Pirmąsias dvejas Tautų lygos rungtynes Lietuvos futbolininkai pralaimėjo: namie 0:1 neatsilaikė prieš serbus, o išvykoje 0:3 nusileido Juodkalnijos rinktinei.

4 grupės lentelė

(pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)

1. Juodkalnija 1 1 0 2:0 4
2. Serbija 1 1 0 3:2 4
3. Rumunija 0 2 0 2:2 2
4. Lietuva 0 0 2 0:3 0