Žolės riedulininkės ieško kelio į olimpiadą

18.02.2020 11:37
Vil­niu­je vyks­tan­čia­me „Hoc­key Se­ries“ tur­ny­re, pa­kei­tu­sia­me Pa­sau­lio ly­gą, Lie­tu­vos mo­te­rų žo­lės rie­du­lio rink­ti­nė ban­do pra­sis­kin­ti ke­lią į olim­pi­nes žai­dy­nes.

Šios varžybos – pirmas atrankos į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes etapas. Sostinės Žemynos gimnazijos žolės riedulio stadione kovoja Lietuvos, Čekijos, Turkijos, Ukrainos ir Velso nacionalinės komandos. Kelialapius į „Hockey Series“ antrą etapą pelnys trys geriausios komandos.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Pagal reitingą mūsų šalies ekipa iš šio etapo komandų yra silpniausia, tačiau varžybų išvakarėse Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Maksimas Tarasovas buvo nusiteikęs optimistiškai.

„Didžiausias mūsų pranašumas – labai stipri puolimo grandis. Per tuos trejus metus, kuriuos dirbu rinktinėje, manau, ši komanda yra pati stipriausia“, – sakė specialistas.

Jo auklėtinės per pirmas rungtynes rimtai kovėsi su turnyro favorite Ukrainos komanda, bet po atkaklios kovos turėjo pripažinti varžovių pranašumą rezultatu 0:2 (0:0, 0:1, 0:0, 0:1).

Lietuvės gerai pradėjo susitikimą, tačiau susikurtomis progomis pasinaudoti nepavyko. Pirmo kėlinio viduryje ukrainietėms pavyko žaidimą išlyginti, o antrame (21 min.) – ir įsiveržti į priekį.

Po pertraukos žaidimas vėl vyko lygiai, o lemiami rungtynių įvykiai nutiko paskutinėmis minutėmis. Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 5 min., vienai Ukrainos žaidėjai buvo parodyta geltonoji kortelė – tai reiškė, kad rungtynes varžovės baigs turėdamos viena žaidėja mažiau.

Maža to, Lietuvos rinktinės treneris nusprendė pakeisti ne kartą komandą nuo įvarčių gelbėjusią vartininkę Viktoriją Vileikytę aikštės žaidėja. Deja, maksimalus mūsiškių spaudimas nepadėjo išlyginti rezultato, o ukrainietės vienos kontratakos metu pelnė įvartį į tuščius vartus ir įtvirtino savo pranašumą.

Po dvikovos Lietuvos rinktinės gynėja Raminta Peskovė, kuriai rungtynių pabaigoje teko būti žaidžiančia vartininke, nebuvo patenkinta rezultatu, nors susitikimo eiga nebuvo nuvilianti.

„Rungtynės buvo kovingos, kuo nors labai nenusileidome varžovėms, tik rezultatu esame nusivylusios, – sakė riedulininkė. – Buvome labai rimtai nusiteikusios, nes senokai nesame laimėjusios prieš Ukrainos komandą. Turėjome daug galimybių įmušti, deja, nepavyko.“

Šiandien 19 val. Lietuvos rinktinė žais su Čekijos komanda. Šeštadienį 17 val. mūsų riedulininkės išmėgins jėgas su Turkijos atstovėmis, o sekmadienį nuo 16 val. kausis su velsietėmis.