“Феміді вхід суворо заборонено” за підписом А.Портнова

03.04.2020 15:04

Для початку, хочу висловити вам свою підтримку в ситуації, яка доволі швидко наближається до України. Підтримка, на жаль, лише моральна – вчора відбувся суд і мені в черговий раз продовжили термін перебування під вартою.

В цілому, звісно, це не надто дивує. На вході Печерського суду давно пора повісити оголошення “Феміді вхід суворо заборонено” за підписом А.Портнова. Всі мої прохання дати можливість бути в цей період з моєю родиною, мати можливість контролювати здоров’я своєї дитини, бабусі, які живуть зі мною, дати можливість працювати лікарем – ну, було помітно, що особливо нікого навіть і не цікавили. Як і те, що у випадку інфікування Covid-19 (а це питання часу – сусіди по камері постійно виїжджають і заїжджають), шансів на виживання напрочуд мало. Розраховувати на легкий перебіг не варто – імунітет після 4-х місяців у в’язниці низький – а апарату для вентиляції легень немає, так само, як і лікаря в ІТТ. А в лікарню ніхто не повезе, оскільки окрему палату з охороною (такі вимоги до в’язнів) ніхто не забезпечить.

Але, якщо хтось сподівається, що немає людини – немає проблеми, то даремно. На випадок погіршення мого здоров’я є лист, в якому викладені усі мої роздуми з приводу справи Шеремета, хто і навіщо в кінці 2019 року швиденько почав і намагається закінчити “розслідування” вбивства Шеремета, хто і як тримався за крісло, яке хитається.

А поки що є запитання.

Пане Президент, Гарант Конституції України Офіс Президента України. Одного разу Ви дали завдання максимально швидко розслідувати гучні кримінальні справи. Ідея, звісно, достойна, ніхто не сперечається. Але є запитання – для Вас дійсно немає значення ЯК саме це буде виконано? Вам потрібна була лише галочка?

Пані Венедіктова, Генеральний прокурор Офіс Генерального прокурора. Я дивилась по телевізору Ваш виступ, коли Ви приймали посаду і Вашу присягу. Ви обіцяли справедливість. Вибачте, я вчора була на суді, справедливості шукала, і хочу Вас запевнити – вона там навіть поруч не пробігала. Чи для Вас також важлива галочка?

Коронавірус – не привід відмахуватися від справедливості. Всі епідемії рано чи пізно закінчуються. Жаль, що правове свавілля в Україні як було, так і залишається.

Юлія Кузьменко